miercuri, 13 mai 2009

Un vis!

1996. O comuna din "Oltenia de sub Munte". Aceeasi de fapt. Un tanar absolvent de liceu, cu visul razbirii, nealterat decat de ralitatile locului.
2009. Bucuresti. Acelasi tanar. Cu 13 ani mai "varstnic". Cu familie. Cu visul razbirii alterat de realitatile marii metropole. De "aglomeratia urbana". De nepasarea celor din jurul lui.
13 ani! Facultate (de altfel - motivul "transhumantei") si job. Viata normala de student pana la urma, cu chefuri, sesiuni cu nopti albe. Facultate din nou. Respectarea visului insa incepuse sa ridice probleme. Realitatea il lovise din primele saptamani. Visul ramane acelasi, schimbandu-se insa "la fata locului". Debarcarea ocazionala in aceeasi Oltenie de sub Munte mentine insa visul cat de cat pe aceeasi linie. Fiecare reintoarcerea in urbe il convinge ca locul lui nu e aici. Insa indeplinirea visului il tine pe loc. O noua transhumanta, la 13 ani distanta de prima, are acelasi motiv - VISUL. Are acelasi impact, ridicand aceeasi problema - ADAPTAREA.

P.S. Visul deja nu mai e acelasi. Si asta de mult. A durat ceva insa pana sa inteleaga asta.

3 comentarii:

Tzutzuami spunea...

Buna.

Frumos mesaj. SI tu te intorci la Baia de Fier, ca si Dan Selaru?

Tino spunea...

Cam asta e ideea

Trimbitas Sorin spunea...

Buna Tino,

Am creat un site destinat obiectivelor turistice din Romania : comoaranoastra.ro.
Caut ajutor la oamenii interesati de asa ceva, daca ne poti ajuta cu obiective noi sau chiar si cu un schimb de link-uri ar fi superb.

Multumesc anticipat

,toate cele bune

Sorin