luni, 19 octombrie 2009

TURISM - Neptun, Venus, Saturn, Vama Veche

Statiunea Neptun
Plaja statiunea Neptun.

Statiunea Neptun

Neptunul este situat intre Olimp la nord si Jupiter la sud, la 35 Km de Constanta si 8 km de Mangalia.

Punctul forte al statiunii il reprezinta Plaja "La Steaguri" care este una cele mai bine amenajate plaje de pe litoral concurand cu succes cu plajele din Statiunea Mamaia. Aici, in fiecare zi, se fac plecari cu barca pe mare (turul largului marii). Plaja din Neptun este continuata de cea din Jupiter in sud si cu cea din Olimp in Nord dar fara a comunica cu cea din Olimp de care este despartita de o zona care apartine Guvernului in care se afla cele mai scumpe vile din Romania, fiind vorba de vilele care au apartinut protocolului de stat (foste ale regimului Ceausescu).

Statiunea Neptun
Plaja statiunea Neptun.

Plaja statiunii Neptun are o latime medie (30-100 m ) cu un nisip bun, apa curata si multe posibilitati de agrement si servicii diverse.

Este una dintre cele mai luxoase statiuni de pe litoralul romanesc. Plaja este acoperita in cea mai mare parte de sezlonguri si umbrele – contra cost, rar se mai gaseste un loc pentru cei cu cearceafuri. Neptun-Olimp este o statiune foarte schimbatoare pentru ca este construita pe golfuletele dintre mare si lacul Neptun. Asezarea hotelurilor este deci atipica. Statiunea este de nivelul Mamaiei – adica preturi mari, dar si calitate pe masura, cel putin la restaurante si in cluburi.


Statiunea Venus
Plaja statiunea Venus.

Statiunea Venus

Situata la 3-20 m. deasupra nivelului Marii Negre, la 3 km. distanta de Mangalia si 41 km. de Constanta, statiunea Venus este o destinatie ideala atat pentru relaxare si distractie cat si pentru tratament. Statiunea beneficiaza de o plaja naturala mare (extinsa pe circa 1,2 km lungime, intre statiunile Venus si Saturn si 200 m latime), cu nisip fin, pentru helioterapie si talazoterapie, unde apar si izvoarele minerale sulfuroase hipotermale, captate sub forma de dusuri. Pentru doritorii de distractii si relaxare statiunea ofera : restaurante, baruri, cluburi si discoteci, un parc de distractii, piscine, magazine, cinematograf, terenuri de sport, parc de distractii etc. In sudul statiunii exista un pavilion special amenajat pentru impachetari cu namol sapropelic si bai sulfuroase cat si o importanta crescatorie de cai de rasa.

Statiunea Saturn
Plaja statiunea Saturn.

Statiunea Saturn

Saturn este statiunea aflata in imediata vecinatate a orasului Mangalia, la 43 km de Constanta. La nord statiunea Saturn se invecineaza cu statiunea Venus. Pe langa posibilitatile de agrement, punctul forte al statiunii il reprezinta existenta izvoarelor mezotermale sulfuroase si a namolului cu valoare terapeutica, utilizate in tratarea afectiunilor ginecologice si cele ale aparatului locomotor.

Plaja se intinde intre plaja din Mangalia si cea din Venus. Zona sudica a plajei (spre Mangalia) este dantelata de numeroase golfulete create artificial, cu acces in mare relativ lejer, dar cu latimi ale plajei mai mici. Partea dinspre nord (spre Venus) are o lungime de aproximativ 2 km si o latime de 100 – 150 metri. Pe toata lungimea plajei intrarea in apa este lina.

Statiunea Saturn
Statiunea Saturn vazuta din largul Marii Negre.

Saturn mai dispune de doua sate de vacanta, Dunarea si Delta, un camping, restaurante, baruri, numeroase piscine, gradini de vara, terenuri de sport (minigolf, tenis), cinematograf in aer liber, parc de distractii, discoteci, baruri de zi si de noapte, oferind de asemenea posibilitatea de a practica sporturi nautice si echitatie. Pentru cei pasionati de excursii, traseele turistice vor include mai intai vechiul Callatis, apoi un tur al celorlalte statiuni, precum si regiunile mai apropiate din podisul dobrogean.

Vama Veche
Plaja statiunea Vama Veche.

Statiunea Vama Veche

O localitate mica,situata la cativa km sud de 2 Mai a devenit in ultimele sezoane de vara un loc foarte cautat datorita atmosferei de nonconformism, gen "Costinesti" si a preturilor reduse la cazare si masa.

Plaja este relativ buna, are latimi care depasesc 200m pe alocuri si ca si la Costinesti un reper care da o nota originala orizontului nautic il reprezinta o veche epava aflata la cateva sute de metri de mal.

Vama Veche
Dimineata pe plaja din statiunea Vama Veche.

Niciun comentariu: