Situate în sud – vestul ţării, de o parte şi de alta a râului Cerna, Băile Herculane, ajung până la poalele masivului Dormogled – rezervaţie naturală vestită pentru varietatea şi bogăţia florei sale.
Staţiunea, de la a cărei primă atestare s-a serbat în 1978 – 1825 de ani, este cea mai veche si cu cel mai bogat trecut istoric dintre staţiunile româneşti.
Băile Herculane se află la o altitudine de 160 m şi datorită unor particularităţi de relief, se bucură de un climat blând, cu nuanţe mediteraniene. Temperatura înregistrează o medie anuală de + 9,30C. Vânturile sunt slabe, iar precipitaţiile reduse. Ierni blânde si primăveri scurte si timpurii, veri răcoroase. Nebulozitatea fiinde redusă, zilele senine încep în martie şi ţin până târziu în octombrie.
O caracteristică a climatului din Băile Herculane este aero-ionizarea negativă cu efecte biologice favorabile asupra organismului.
Datorită termalităţii si mineralizării ridicate, acţiunea fiziologică a apelor din Herculane este foarte complexă, iar valoarea terapeutică ridicată. Temperatura apelor termale variază între 41 oC şi 60 oC. Sunt sulfuroase, clourosodice, calcice, magneziene, oligomatice, hipotone.
Peisajul variat, flora şi fauna bogată, clima plăcută, împrejurimile pitoreşti fac din Băile Herculane un loc preferat pentru vacantă, reconfortare, odihnă activă.
Muzeul din staţiune expune documente istoria Băilor Herculane şi a imprejurimilor, pietre votive, piese numismatice, etc.
În fiecare an in luna august, turiştii sunt invitaţi la „Festivalul folcloric Hercules” – o paradă a costumelor, cântecelor şi dansurilor româneşti, rod al imaginaţiei, fanteziei şi măiestriei artiştilor noştri populari.
Turiştii pot fi cazaţi în hoteluri moderne, confortabile, cele mai multe cu baza proprie de tratament.
3 comentarii:
Actualitatea din Baile Herculane, folositi http://www.baile-herculane.ro/feed
Pentru informatii suplimentare sau delalii Baile Herculane- Valea Cernei cred ca ar trebui cautat si siteul www.carpati-valea-cernei
Salut Tino,
si felicitari pentru blog !
Sunt bucuros ca macar tu faci, cat de cat reclama pentru cea mai frmoasa si veche statiune balneara din Romania.Asadar, as fi onorat sa fac cinste macar o bere in caz ca mai ajungi pe la Herculane.
Esti bine venit la Pensiunea RouaDeMunte.Poti gasi mai multe date despre noi pe site-ul nostru:
http://rouademunte.ro sau
http://rouademunte.wordpress.com
Trimiteți un comentariu