miercuri, 14 octombrie 2009

TURISM - Mamaia

Plaja Mamaia

Statiunea Mamaia
Statiunea Mamaia, vedere din telegondola.

Mamaia este cea mai renumita statiune de pe Litoralul Romanesc. Situata la N de Constanta intre Marea Neagra si Lacul Siutghiol, este statiunea de pe litoral cu cea mai mare capacitate de cazare. Mamaia este o statiune cu o dezvoltare foarte dinamica, in fiecare an turistii s-au obisnuit cu faptul ca Statiunea Mamaia ii intampina cu ceva nou – palmieri, Aqua Magic, fantani arteziene, Telegondola, autobuze supraetajate etc.

Statiunea Mamaia
Plaja din Statiunea Mamaia in mare parte este concesionata si este amenajata cu sezlonguri si umbrele, contra cost.

Mamaia este unica prin latimea foarte mare a plajei si lungimea de peste 8 km. Plaja are nisip fin, iar intrarea in apa este foarte lina. In mare parte, plaja este concesionata si este amenajata cu sezlonguri si umbrele – contra cost, insa sunt si portiuni mari de plaja unde se poate sta fara plata. Plaja din partea de sud la intrarea in Constanta este mai ingusta si mai pietroasa, cea din centru este lata, aglomerata si este zona unde se organizeaza cele mai multe evenimente pe plaja. Plaja din partea de nord a statiunii este cea mai bine amenajata si are nisipul cel mai bun.

Din loc in loc pe plaja sunt instalate puncte de salvamar. Salvamarii sunt bine pregatiti si vegheaza zilnic intre orele 08.00 – 20.00.

Statiunea Mamaia
Parcul Aqua Magic, Mamaia.

Una dintre principalele atractii ale statiunii este parcul acvatic AquaMagic care este un loc de distractie pentru turisti. Aqua Magic este situat la intrarea in statiune si se adreseaza turistilor de toate varstele, avand o capacitate de 2.500 vizitatori. Cu o suprafata de 4000 mp de apa, parcul de distractie cuprinde tobogane, piscine si bazine. In acest parc se gasesc restaurante, baruri, fast-food, cofetarii,precum si suveniruri si ilustrate. Turistii pot opta pentru o plaja pe sezlonguri si baie in piscina. Aqua Magic este iluminat astfel incat se pot organiza spectacole,sau alte petreceri nocturne, vizitatorii avand posbilitati de distractie atat ziua cat si noaptea. Pentru prima data aici s-a construit un ring de dans in aer liber, cu efecte luminoase si sonorizari precum si jocuri de apa care functioneaza in functie de ritmul si intensitatea muzicii.

Statiunea Mamaia
Telegondola din Mamaia are o capacitatea de transport de 600-1500 de persoane pe ora.

Telegondola din Mamaia inaugurata in anul 2004 este o instalatie de transport pe cablu, care permite turistilor strabaterea la inaltime a statiunii oferind o imagine de neuitat asupra statiunii Mamaia, Marii Negre si a lacului Siutghiol. Aceasta constituie in Romania o realizare unica si unul dintre putinele proiecte de acest tip din lume.

Statiunea Mamaia
Telegondola din Mamaia.

Proiectul Telegondola, cu o capacitatea de transport de 600-1500 de persoane pe ora, este un mijloc care se adreseaza turistilor doritori sa admire la inaltime statiunea Mamaia, turistii putandu-se imbarca in doua statii, prima in zona hotelului Perla, iar cea de-a doua in zona Cazinoului.

Este de mentionat numarul foarte mic de vile si inexistenta cazarilor particulare care in restul statiunilor de pe litoralul Romanesc sunt bine reprezentate.

Niciun comentariu: