marți, 13 octombrie 2009

TURISM - Eforie

Statiunea Eforie Nord
Statiunea Eforie Nord.

Statiunea Eforie Nord

Eforie Nord, este situata intre Agigea la nord (5 Km) si Eforie Sud la sud (2 km) si la circa 12km de Constanta. Se poate ajunge fie cu trenul existand linia Constanta – Mangalia care este circulata perment, fie cu mijloacele rutiere de transport in comun, din care exista o mare varietate de prestatori care ofera servicii de transport de diferite genuri si calitati.

Statiunea Eforie Nord
Statiunea Eforie Nord.

Eforie Nord este statiune balneoclimaterica permanenta cunoscuta pentru bazele de tratament balnear si este o statiune de vacanta foarte populara, unul din motivele care determina acest lucru fiind preturile rezonabile la serviciile turistice.

Plaja statiunii atinge cam 3-4 km lungime si latimi de 20-100m, marginita in partea de nord a statiunii de o faleza inalta, loc de promenada binecunoscut in aceasta statiune.

Statiunea Eforie Nord
Statiunea Eforie Nord.

Plaja statiunii Eforie Nord prezinta urmatoarele diferentieri de a lungul ei: plaja din partea de sud, spre Eforie Sud, este portiunea cea mai buna din statiune fiind mai mare, cu accesul foarte usor aici neexistand faleza si avand spatii de agrement numeroase, cea din centru si nordul statiunii este mai ingusta, aglomerata iar accesul se face de pe o faleza inalta pe scari.

Cazarile la particulari sunt foarte numeroase si se pot negocia direct cu proprietarul in functie de nr. zilelor de cazare cat si de nr. de persoane.

Statiunea Eforie Sud
Statiunea Eforie Sud.

Statiunea Eforie Sud

Fiind una din cele mai ieftine statiuni de pe litoral, Eforie Sud este o statiune estivala integrata orasului Eforie, situata intre Eforie Nord la nord si Tuzla la sud, intre Marea Neagra la est si Lacul Techirghiol la vest. Fata de Constanta se afla la o distanta de 18-20 km.

Plaja este cea mai ingusta dintre toate statiunile litoralului nostru datorita eroziunii accentuate si lipsei de investitii pentru protectie. Faleza este foarte inalta, accesul pe plaja se face pe scari. Trebuie mentionat ca in partea de nord a statiunii, mai precis portiunea dintre Eforie Sud si Eforie Nord, pe o distanta de circa 2 km exista o plaja foarte buna.Sunt si portiuni foarte mari de plaja cu nisip fin.Este o statiune foarte frumoasa, liniste, panorama superba, preturi mici si multa verdeata.

Statiunea Eforie Sud
Statiunea Eforie Sud.

Atractia principala a statiunii o reprezinta „Baile Reci" cu namol, complet modernizate. In Eforie Sud exista si un Sanatoriu pentru copii cu afectiuni reumatologice cu regim permanent, care trateaza in principal slabiciunea fizica si rahitismul. Statiunea se mai distinge printr-un promontoriu de calcar si prin faleza de la a carei inaltime se deschide o splendida panorama. Teatru in aer liber, bazele de agrement si posibilitatile de practicare a sporturilor nautice.

Niciun comentariu: