joi, 1 octombrie 2009

TURISM - Paltinis


Paltinis

Situat în Munţii Cibinului – din lanţul Carpaţilor Meridionali, sub vârful Onceşti, PĂLTINIŞUL este staţiunea climaterică la cea mai mare altitudine din ţară, 1450 m. Căutată de turişti, cu acelaşi interes, atât vara cât şi iarna, ea se remarcă ca un minunat loc de petrecere a concediilor sau vacanţelor. Frumuseţea peisajului montan înconjurător, cu vârfuri ce trec de 2000 m, aerul pur şi ozonat al pădurilor de conifere, splendidele panorame ce se deschid privirilor, creează aici o atmosferă de linişte şi deconectare.

Paltinis
Cladirea de unde pleaca telescaunul, Paltinis.

In timpul iernii staţiunea Păltiniş se impune ca un excelent loc pentru practicarea sporturilor de iarnă. Ninsorile abundente (din noiembrie până în aprilie) transformă multe din pantele împrejurimilor, în veritabile pârtii de schi sau săniuş. Conoscută ca staţiune a sporturilor albe, Păltinişul are piste special amenajate, de la cele mai accesibile celor care încep să desluşească tainele acestui sport până la cele cu mai mai mare grad de dificultate agreate de schiorii cu experienţă.
Pârtiile de schi (Onceşti I şi II) sunt amenajate pe versantul Nordic al muntelui Onceşti (1713 m), având o lungime de 1600 m, o lăţime de 25 m, cu o diferenţă de nivel de 260. Telescaunul şi teleschiul facilitează transportul turiştilor în zonă. Monitori specializaţi predau lecţii de schi pentru începători. Echipamentul şi materialul sportive adecvat poate fi închiriat din staţiune.

Statiunea Paltinis
Partie de schi din Statiunea Paltinis.

Păltinişul şi împrejurimile sale, prin nodul de drumuri şi poteci turistice spre munţii Sebeşului, Lotrului şi Parângului dă depline satisfacţii iubitorii muntelui şi a frumuseţilor naturii.

Trasee, distinct marcate, pornesc din Păltiniş spre cele mai atrăgătoare peisaje oferite de Cheile Cibinului, Valea Sadului, Poiana şi Vârful Cindrel (2244 m), de cabanele Curmătura Stezii, Gâtu Berbecului, Fântânele, risipite pe versanţii munţilor.
Îmbinarea ofertei turistice a Păltinişului cu cea a zonei limitrofe şi în special a Sibiului, se face în condiţiile cele mai bune, abundenţa obiectivelor turistice conjugandu-se cu cea a mijloacelor de transport.

Paltinis
Telescaunul din statiunea Paltinis.

Paltinis
Telescaunul din statiunea Paltinis.

Paltinis

Niciun comentariu: