Parcul Herastrau
Parcul Herastrau sau Parcul National Carol al II-lea a fost construit in 1936 pe malurile Lacului Herastrau si este cel mai mare parc al Bucurestiului. In prezent, Parcul Herastrau are o suprafata de cca 110 ha.
Inainte de 1930, zona pe care se afla astazi parcul era o zona mlastinoasa care a fost asanata in perioada 1930-1935. Cu aceasta ocazie s-a pus si problema amenajarii intregii suprafete ramase libere, tinand cont si de faptul ca in zona respectiva exista deja Arcul de Triumf. Incepand din 1948, placutul loc de agrement a primit numele de Parc Herastrau, numarand azi, printre atractiile sale, un teatru de vara, pavilioane de expozitii, terase si restaurante.
Lacul Herastrau are 77 ha si este utilizat pentru agrement, sporturi nautice si navigatie, fiind dotat cu salupe, hidrobiciclete, vaporase.
Ca puncte de atractie enumeram: Insula Trandafirilor, a carei compozitie are doua axe, una care deschide perspectiva catre Muzeul Satului si alta care face legatura cu restul parcului, Gradina Japoneza amenajata in anul 1998 cu sprijinul ambasadei Japoniei in Romania, fundatiei comemorative a expozitiei mondiale japoneze, monumente si statui, "Aleea Cariatidelor" de Constantin Baraschi a produs senzatie la lansarea ei din cadrul sarbatorii "Lunii Bucurestilor" – 1939, fiind transpunerea unui element clasic grecesc in stil romanesc. Statuia generalului de Gaulle, in Parcul Herastrau, la intrarea dinspre Piata Charles De Gaulle a fost dezvelita cu prilejul Sommet-ului Francofoniei de la Bucuresti, in septembrie 2006. Are o inaltime de 4,7 metri si cantareste aproximativ cinci tone.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu