Infiintata prin Decretul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza si reclamandu-se ca succesoare a structurilor de invatamant superior inaugurate de Academia Domneasca (1694), Universitatea din Bucuresti a contribuit si contribuie in mod decisiv la dezvoltarea si modernizarea invatamântului, stiintei si culturii românesti.
Universitatea din Bucuresti este una din cele mai importante institutii de invatamant superior din Romania ce ofera numeroase programe de studii, la toate nivelurile si formele de pregatire universitara: 22 programe de scurta durata, peste 75 de programe de lunga durata, 12 programe in forma de invatamant deschis si la distanta, peste 120 programe de masterat, peste 50 programe de doctorat, programe de inalte studii postuniversitare, programe de reconversie profesionala si de perfectionare. Toate programele oferite sunt acreditate sau autorizate. Diplomele acordate de Universitea din Bucuresti sunt recunoscute in majoritatea tarilor lumii. Multi dintre absolventii Universitatii s-au afirmat ca personalitati de seama: profesori si cercetatori la majoritatea marilor universitati ale lumii, membrii ai Academiei Române si ai unor academii din alte tari, scriitori, politicieni (parlamentari, ministri, prim-ministri, presedinti), diplomati, inalti prelati.
Cuprinde facultati ca: Facultatea de Biologie, Facultatea de Chimie, Facultatea de Filosofie, Facultatea de Drept, Facultatea de Fizica, Facultatea de Geografie, Facultatea de Geologie si Geofizica, Facultatea de Istorie, Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Facultatea de Litere, Facultatea de Matematica si Informatica, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Facultatea de stiinte Politice, Facultatea de Teologie Baptista, Facultatea de Teologie Ortodoxa, Facultatea de Teologie Romano-Catolica si Asistenta Sociala.
Universitatea din Bucuresti in topurile internationale
Clasamentul Times Higher Education Supplement plasa in 2007 Universitatea din Bucuresti intre primele 500 de universitati ale lumii. Pe domenii, clasamentul se prezenta astfel: Arte si stiinte umaniste – 277, stiinte sociale – 330, Inginerie si Tehnologia Informatiei (IT) – 336, stiinta vietii si biomedicina – 427, stiintele naturii – 447.
Recent, in urma selectiei tuturor publicatiilor stiintifice cu autori din România, indexate de Thomson ISI in Essential Science Indicators , dupa numarul celor mai citate lucrari, Universitatea noastra se plaseaza pe locul 641 la Chimie (din cele mai citate 858 departamente de profil din lume, ), la Fizica locul 543 (din cele mai citate 642 departamente), iar la Inginerie pe locul 720 (din 995 departamente).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu